Kako da znam da su mi potrebne fiksne ortodontske proteze?

Šta su fiksne ortodontske proteze?

Fiksna - ortodontska proteza - bravice

Sve veći broj naše dece ima potrebu za lečenje ortodontskih anomalija. Preporučuje se da dete do sedme godine prvi put poseti ortodonta. U tom periodu je lakše uticati na korekciju vilice ukoliko ima potrebe. Lečenje će biti lakše i kraće će trajati ako se na vreme počne sa potrebnim tretmanom.

Ukoliko dete upražnjava lošu naviku sisanja palca, diše na usta, kasni nicanje zuba, ima višak ili manjak zuba, postoji preklapanje zuba, došlo je do ranog gubitka mlečnih ili stalnih zuba, ima izbačene zube ili gornji zubi leže iza donjih zuba, dete treba odvesti na pregled kod ortodonta specijaliste.

Prvi pregled obavlja ortodont specijalista. Na osnovu pregleda stanja svih zuba, analize ortodontskog problema i ortopan snimka, ortodont može okvirno da Vam objasni problem i način za njegovo rešavanje. Konačna dijagnoza se uspostavlja posle sprovedene anamneze, kliničkog i funcionalnog ispitivanja, analize rendgenskih snimaka, studijskih modela i fotografija. Tada ortodont odlučuje koji terapijski postupak je najbolji za datog pacijenta.

Fiksne protezefiksni ortodontski aparati su vrlo efikasni u ispravljanju zuba jer se za kraće vreme dobijaju odlični terapijski rezultati. Postavljanje fiksnih proteza (tj. fiksnih ortodontskih aparata) je potpuno bezbolno i bez neprijatnih procedura. Fiksne proteze mogu da pomeraju zube u bilo kom uzrastu, pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspešno ispravljaju ortodontske nepravilnosti zuba kao i kod dece. Zato osim tinejdžera,sve veći broj adolescenata i odraslih pacijenata se odlučuje za nošenje fiksnih proteza. Nikada nije kasno za osmeh koji ste oduvek želeli.

U prošlosti su mnoge odrasle osobe odbacivale ortodontsku terapiju zbog metalnih bravica koje su bile velike i neestetske. Danas pored toga što su metalne bravice manje nego pre, pa samim tim su i manje vidljive, postoje i tzv. nevidljive – estetske fiksne proteze. Kod invisible (nevidljivih) proteza bravice su kristalno providne i odgovaraju svakoj boji zuba. Ove bravice su glatke, zaobljenih ivica i male tako da pacijenti nemaju problema sa održavanjem higijene i osećajem stranog tela u ustima. Nošenje kristalno providnih bravica neće smetati vašem privatnom i poslovnom životu tako da ćete dobiti savršene terapijske rezultate uz maksimalnu estetiku.

Osim pravilno raspoređenih zuba i blistavog osmeha, posle ortodontske terapije zubi dobijaju pravilnu funkciju i omogućeno je bolje održavanje oralne higijene. Pravilni zubi i lep osmeh mogu da promene mnogo u vašem svakodnevnom životu, vašem izgledu, vašem zdravlju i vašem samopouzdanju. Dobićete prirodan, širok osmeh i pravilan profil. Izgledaćete lepo, a samim tim ćete se i osećati lepo i zadovoljno.

Vaš poklon posle skidanja fiksnih proteza su LEPI, ZDRAVI i PRAVI ZUBI.