Ortodoncija (ortopedija vilice)

Ortodoncija je relativno nova nauka ali se može svrstati i u umetnost, koja kroz procese ispravljanja zuba vraća pacijentu samopouzdanje i blistav osmeh.
Sve veći broj naše dece ima potrebu za lečenje ortodontskih anomalija, često zbog nesklada u veličini zuba i vilica, prevremenog vađenja mlečnih zuba, loših navika kao što su sisanje prsta, sisanje cucle…
Naša ordinacija je specijalizovana za korekciju ortodontskih nepravilnosti još od najranijeg perioda detinjstva.

Fiksna ortodonska proteza - ortodoncija (ortopedija vilice)

Kod najmlađih pacijenata može se pomoći odvikavanja od loših navika kao što su sisanje prsta, cucle, disanje na usta, tiskanje jezika.
Mobilni ortodontski aparati (tzv. protezice) se primenjuju kod mlađe dece, gde deca biraju boju proteze kako bi se motivisali za nošenje. Ovde je vrlo bitna saradnja i poverenje između deteta, stomatologa – ortodonta i roditelja.

Fiksni ortodontski aparati (fiksne proteze) su efikasniji i sve popularniji kod tinejdžera ali i kod adolescenata i odraslih pacijenata.
Pored klasičnih metalnih bravica, u Dumident ordinaciji možete dobiti estetske (invisible) neupadljive bravice u boji zuba koje u potpunosti zadovoljavaju sve estetske kriterijume naših pacijenata.

Postavljanje fiksnog ortodontskog aparata je potpuno bezbolno i nije potrebno bušenje zuba, primena lokalne anestezije i ostalih neprijatnih procedura. Terapija fiksnim protezama ne zavisi od volje pacijenta pa je zato rezultat efikasan a učinak vrlo brzo vidljiv.
Ispravljanjem zuba, osim estetskog efekta, zubi dobijaju pravilnu funkciju, olakšano je održavanje oralne higijene a zadovoljni pacijenti dobijaju na samopouzdanju i više se smeju.

Za fiksne proteze nikad nije kasno, pa spoznajte i vi novu lepotu osmeha posle nošenja ortodontskih aparata.